Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın merdivenleri kadar önemli olan özge bir yapı ise yangın merdiveni bapsı doğrusu (yangın kapısı dır.  Güvenle ve inceden inceye üretilmesi gereken bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi vaziyet verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, dizaynı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni kapısı yardımıyla daha risksiz ve tehlikesiz halde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Mahir mimarların layihamlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu mevzuda olabildiğince içli davranışları sergilemektedir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve yarışma kadar faktörlere sargılı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın daha şiddetli bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede daha kazançlı olabileceği dair hemfikirler.

İşaretlendirmeler: Acil durumlarda kullanılması gereken bapların tamamı meslekaretlenmelidir. Üzerinde “ivedi çıkış” kırsı mevcut baplarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Yangınlar hızla yayılabilir ve insanların hızlı bir şekilde binayı terk etmelerini Yapı deruni yangın merdivenleri, insanların binadan emin bir şekilde çıkmalarını sağlamlar ve acil pozisyon tahliyesini kolaylaştırır.

Ayrıca, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda tembihyorlar.

Sancaktepe de ki 2 katlı ofisimizin alt taşlıkndaki yangın merdivenin fevkya devam ettirilmesi ve yangın bapsı eklenmesi.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini uygun görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler görüş önüne kızılınarak hüküm verilmektedir. Özellikle mevsuk bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Pencere yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, pencere malzemesinden mefultır ve genellikle çağdaş binalarda kullanılır.

Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı sinein insanların dumandan zehirlenmesine mâni olan müstacel gestalt kapı modeli yangın kapısı olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse kamu ordu olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Taban kattaki dükkân ve benzeri yerlerde can sayısı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama açılan kapıya olan uzaklık 25 m’den az ise, bina dışına sessiz çıkış kifayetli ikrar edilir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir süre ısı ve kıvılcım intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Merdivenin kapısının dışarıya yakınlarında açılması gerekir. Kaldırıma namuslu açılarak olası bir yangın yerinde insanların kaçmasını sağlamlar.

Z tipi yangın merdivenleri süssüz kollu sanarak tabir edilen yangın merdivenleridir. Faziletli gestaltlarda ani durumlarda insanların hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyelerine imkân sağlayıcı en ciddi yangın merdivenidir.

Yangın merdiveni husus saksılığı ile alakalı düşkünlük edilen soruları sizler bâtınin bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları kötüda ülke almaktadır.

Report this wiki page